Kamienne lub z cegieł, pokryte darnią albo obrośnięte roślinami. Piwnice ziemne są ponadczasowe – nowe budowle naśladują stare. Wkomponowane w ogród zdobią i tworzą klimat starego siedliska. Najlepiej wyglądają na dużych działkach. Do ich zalet można jeszcze zaliczyć to, że są bardzo praktyczne. Właściwie wykonane przez cały rok zapewniają w pomieszczeniu temperaturę 5-8°C, która jest doskonała do przechowywania żywności.
  |
Piwnica murowana z cegieł. Tradycyjna, solidna, od stu lat służy przechowywaniu żywności |
 |
Piwnica-domek. Pobielona, swojska, bezpretensjonalna, przycupnięta na uboczu. Lubi towarzystwo zwykłych roślin: drzewek owocowych, ziół i wiejskich kwiatów. |
 |
Kamienna ściana wejściowa i obsadzona roślinami kopuła, czyli klasyka we współczesnej formie. |
 |
Zadarnione piwniczki towarzyszyły kiedyś gospodarstwom. Pasują też do współczesnych ogrodów. |
 |
Piwnica sentymentalna. Rustykalna, barwna, pasuje do ogrodów w wiejskim stylu. Uwaga ta strona utrzymuje się dzięki reklamą . Każdy kliknięcie w nie daje mi parę groszy. Nie bądź sknera . |